Η πρώτη εντύπωση που χαρίζουμε σε έναν άνθρωπο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μάλιστα, λέγεται ότι αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να σχηματίσει κάποιος μια πρώτη αίσθηση για την εικόνα μας.

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη, Beauty Editor

Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι μέσα σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα να δώσουμε στο πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας μια υγιή και όμορφη εικόνα. Σε αυτό το στόχο συμβάλλει σημαντικά η καλή υγεία των μαλλιών και των νυχιών μας, γι’ αυτό και θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη φροντίδα και περιποίησή τους!

Αρχικά, μελετώντας τη δομή της τρίχας και των νυχιών, θα ανακαλύψουμε πως, ο βασικότερος παράγοντας για την υγεία και την καλή τους όψη τους είναι η κερατίνη. Η κερατίνη είναι κύριο, δομικό και προστατευτικό συστατικό των μαλλιών και των νυχιών που λειτουργεί ως ασπίδα από τους βλαβερούς εξωγενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η ύπαρξή της καθιστά τα μαλλιά δυνατά και τα νύχια ανθεκτικά, ενώ η έλλειψή της έχει σαν αποτέλεσμα λίγα, αδύναμα και θαμπά μαλλιά, καθώς και σπασμένα, αδύναμα νύχια. Αυτό το κοινό δομικό συστατικό είναι εκείνο που καθιστά την περιποίηση πιο εύκολη, αφού μέσα από μια σωστά επιλεγμένη αγωγή με πολύτιμα συστατικά, μπορούμε να έχουμε μια στοχευμένη, από κοινού, αποστολή ομορφιάς. Ένα σύμπλεγμα βιταμινών, θρεπτικών συστατικών και φυτικών εκχυλισμάτων, μπορεί να δώσει εκ των έσω την ενίσχυση που απαιτείται, όχι μόνο ως προς την κερατίνη, αλλά και ως προς τα υπόλοιπα ζωτικά σημεία των μαλλιών και των νυχιών.

Τι μπορεί να προφέρει, λοιπόν, μια τέτοια αγωγή, πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και φυτικά εκχυλίσματα; Ενυδατώνει και ενδυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής, προλαμβάνει την απολέπιση και την πιτυρίδα, δυναμώνει τη συνοχή, τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα της κερατίνης των μαλλιών και των νυχιών. Παράλληλα, προστατεύει τον βολβό της τρίχας από τις φθορές των κυττάρων και παρατείνει τη ζωή της, ενώ την ίδια στιγμή τη θρέφει και ενισχύει την ανάπτυξή της. Επηρεάζει την ταχύτητα της επανέκφυσης, την πρωτεϊνική σύνθεση, τη διάμετρο του στελέχους της τρίχας και την ελαστικότητα των μαλλιών. Σταματά την τριχόπτωση που οφείλεται σε καταστάσεις στρες, κούρασης, αϋπνίας, διατροφικές ή ορμονικές διαταραχές, καθώς και διατηρεί τα νύχια ενυδατωμένα, λιγότερο εύθραυστα και πιο λαμπερά.

Υιοθετώντας μια συνήθεια ομορφιάς και υγείας, όπως είναι μια εξειδικευμένη αγωγή, αποκτάμε σε σύντομο χρονικό διάστημα νέα όψη ομορφιάς και υγείας στα μαλλιά και τα νύχια μας, ενώ διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα πως η κατάστασή τους βελτιώνεται. Αμέσως νιώθουμε καλύτερα, αισθανόμαστε πιο λαμπεροί και υγιείς και αυτό αντανακλάται άμεσα, όχι μόνο στην πρώτη εντύπωση που κάνουμε στους ανθρώπους, αλλά και στις κοινωνικές, επαγγελματικές και προσωπικές μας σχέσεις. Αυτομάτως γινόμαστε πιο ελκυστικοί και αρεστοί, ενώ όσο λαμβάνουμε την αποδοχή του περιβάλλοντός μας ενισχύουμε και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Με αυτόν τον τρόπο, μια αλληλοτροφοδοτούμενη διαδικασία που ξεκινάει λαμβάνοντας απλώς ημερησίως μια κάψουλα φροντίδας, όπως είναι η Hair & Nail της Be-Life, μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας και να μας κάνει πιο όμορφους, υγιείς και ευτυχισμένους ανθρώπους!